Het inschakelen van een letselschade advocaat in Tilburg is niet iets dat je zomaar doet. Dat doe je alleen als je letsel hebt opgelopen naar aanleiding van een ongeluk of gebeurtenis. Zulk letsel kan lichamelijk zijn, maar ook geestelijk. Daarnaast is het in veel gevallen niet nodig om er een advocaat bij te betrekken, maar er zijn gevallen van ernstig letsel en niet-meewerkende bedrijven. Bij ernstig letsel kun je namelijk een langere tijd niet werken en kom je thuis te zitten. Veel bedrijven vergoeden dit en blijven je doorbetalen, maar dit gebeurt niet altijd. Zeker als je al langere tijd thuis zit. In dat geval kan je een letselschade advocaat in Tilburg raadplegen die jou helpt bij het opeisen van al het geld en de vergoedingen waar jij recht op hebt. 

Geld en vergoedingen van letselschade

Het eerste geld waar je recht op hebt, zijn alle kosten die je hebt gemaakt door je ongeval. Als je je beent breekt, wordt het zetten van het gips wel vergoed. Maar, afhankelijk van je zorgverzekering, worden niet altijd de rolstoel of krukken vergoed. Daarnaast kan bepaald letsel ervoor zorgen dat je niet meer in staat bent om voor jezelf of je kinderen te zorgen. In dat geval zal je hulp moeten betalen die jou komt helpen met het huishouden en je eigen verzorging, en je kinderen moeten naar de kinderopvang of er moet een oppasser komen. Dit kost allemaal geld en wordt niet direct vergoed. Andere kosten waar de letselschade advocaat uit Tilburg naar kijkt, zijn de kosten die invloed hebben op de inkomensschade. Daarnaast krijg je vaak ook smartengeld, afhankelijk van het letsel dat je hebt opgelopen. Natuurlijk kan je ook terecht bij een letselschade advocaat in Tilburg. 

Letselschade advocaat in Nijmegen

Een andere stad in het zuiden van het land is Nijmegen. Deze stad ligt een stuk oostelijker dan Tilburg en bevindt zich ook in een heel andere provincie. Tilburg behoort tot Noord-Brabant, terwijl Nijmegen onderdeel is van Gelderland. Ook hier is een letselschade advocaat in Nijmegen snel en makkelijk gevonden. Waar je ook woont of werkt maakt helemaal niets uit. In meerdere steden en plaatsen in Nederland zijn advocaten beschikbaar die jou kunnen helpen met het oplossen van de problemen die zijn veroorzaakt door de letselschade die jij tijdens of buiten het werk hebt opgelopen, zoals de letselschade advocaat in Nijmegen. Veel mensen denken namelijk dat alleen schade veroorzaakt tijdens of door het werk vergoed wordt. Dit is helemaal niet waar, want ook als jij je teen onhandig stoot aan je keukenkastje thuis kan jij recht hebben op een vergoeding. Neem in dat geval contact op met een letselschade advocaat in Nijmegen!